diumenge, 21 de desembre del 2008

Valencia 20 al 23 desembre 2008

Dissabte 20 de Desembre

Bé comencarem per la sortida des de Vilanova i la Geltrú , amb tota la calma preparem bosses, esmorzem i ens posem de camí cap a les 11:00 del matí. A mitja tarda arrivem a Valencia i ens posem a buscar l'hotel (11 Flats) que resulta ser uns apartaments molt macos i espaiossos, amb la seva cuina, coberts, torradora,.....i tot per el módic preu de 175€ per les tres nits. L'apartament es a uns 5 o 10 mins del centre de la cuitat i a uns 15 mins de la Ciutat de les Arts i de les Ciencies. Una molt bona elecció i la recomano.

Diumenge 21 de Desembre

El Dissabte, 21 anem cap a la Ciutat de les arts i de les ciencies, treiem el bonus de Hemisferic + Oceanogràfic, visitar-ho ens porta ja quasi be tot el dia, una bona caminada, pero val la pena.

L'Oceanografic resulta ser molt interessant, entres en un lloc on tot es agradable, interessant i entretigunt.....

Està dividit per oceans, es a dir, per cada oceà hi ha un edifici, amb una petita mostra de les especies més representatives d'aquell oceà.



El delfinari té un espectacle molt maco i divertit, de fet que es pot dir dels dofins que la gent no sàpiga, oi?

Els entrenadors saben el que es fan i es nota que estimen els dofins.

De fet es nota que no només coneixen les necessitats dels dofins, sino que a més es veu que els agrada estar amb ells....

En acabat del delfinari continúa la visita amb un espectacle en el qual entrem a un teatre i un presentador ens explica, amb connexions als diferents departaments de lóceanogràfic (Veterinaria, cuina,........) com funciona totes instal.lacions, a més de fons hi ha una gran peixera en la qual hi ha submarinistes que estan netejant la piscina i el cap d'ells porta un micro amb el qual interactúa en la presentació.

A mi personalment el que més em va impressionar va ser poder veure en primera persona un animal preciós, molt dificil de poder veure, pq viu en aigües artiques, la Beluga. També s'hi pot veure morses, entre d'altres especies significatives de la zona.



A més i com està relacionat amb el medi aqüatic, també entrem a una gran gabia a la qual es pot apreciar una mostra d'aus que necessiten del medi aqüautic per poder subsistir.

Dilluns 22 de Desembre

Avui ens llevem i anem a visitar el Bioparc a la mateixa ciutat de Valencia, resulta que aquest zoològic es un concepte bastant innovador, al menys a la península, en la que no hi ha reixes ni murs que ens separin dels animals, sino que les barreres que hi ha son simulacions de medis naturals ("rius d'aigüa", "parets de roca" artificial, ...) així podem estar més en contacte amb el que veiem i disfrutem més d'aquest contacte.

Aquest Bioparc està enfocat, sobretot als animals africans, Girafes, rinoceronts, zebres, lleons,.....) tot i que té un apartat de Madagascar (ja hi arribarem).

El Jaguar va ser impactant veure'l, realment ela animals es veuen actius, i això nomes pot indicar que estan be, tot i estar captius, hi havia un ximpancé femella jugant amb la seva cria que va ser l'espectacle del día de tots els que passavem en aquell moment per davant, adults i nens...




Com podeu comprovar a l'esquerra les barreres deixen disfrutar i interactuar amb les diferents espècies d'animals que hi trobem.

En aquest cas la girafa, evidentment, no es va acostar, però si hagues volgut acostar-se, jo hagues pogut acariciar-la.

També hi havia uns vigilants molt curiosos, es van passar una bona estona recollint calor i vigilant que les girafes no els molestessin la familia.




Be, de sobte et trobes unes portes que posa Madagascar, entrem a veure que hi ha, i veiem amb sorpresa que aqui interactues amb els animals al 100%, es a dir ells es mouen entre tu, es una sensació molt maca saber que tenen llibertat de moviments i a més ells decideixen, ets tu el que no pot fer res del que no està marcat (seguir el cami i punt).

A l'endemà carretera i marta com es diu, i cap a casa......